logo

 Freddie

Lees meer: Freddie 

Mijn naam is FREDDIE. Ik ben een SHETLAND PONY. Ik vind het heerlijk om buiten te lopen. 's avonds sta ik graag op stal. Ik ben wel klein van stuk maar ik ben héél sterk. Dit komt omdat ik normaal leef in een omgeving met veel rotsen.Sinds een jaar heb ik er een vriendje (ezel Jopie) en een vriendinnetje, pony (Cheyenne) bij.

Lees meer: Freddie

Cheyenne

Lees meer: Cheyenne

Ik ben CHEYENNE een SHETLAND PONY, ik ben hier samen met mijn vriendje JOPIE, de ezel ,op de kinderboerderij komen wonen. Ik heb het hier erg naar mijn zin. Ik word elke week heerlijk geborsteld door meisjes die speciaal voor mij naar de kinderboerderij komen.Ook maken zij wel eens een wandelingetje met mij.

Lees meer: Cheyenne

Teuntje

Lees meer: Teuntje

Mag ik me even voorstellen: ik ben TEUNTJE. Ik ben een MINIVARKEN. Ik ben op 23 februari 2003 geboren en ik ben als biggetje gekomen op de kinderboerderij, helemaal uit Friesland!

 

Lees meer: Teuntje

Jopie

Lees meer: Jopie 

Ik ben JOPIE de ezel, ik ben samen met mijn vriendinnetje Cheyenne op de kinderboerderij komen wonen. Wij zijn onafscheidelijk, ik wil nooit alleen in de wei staan, als het wel eens gebeurt dan ga ik heel hard balken.`s avonds staan we ook samen op stal in de boerderij.FREDDIE staat dan naast ons in de andere stal.

Lees meer: Jopie

Geiten

Lees meer: Geitjes 

Wij zijn de GEITEN van de kinderboerderij. Je mag bij ons in de wei en als je rustig loopt kun je ons aaien. Neem geen eten mee want wij geiten zijn gulzig en proberen dat eten af te pakken en dan gaan we met onze voorpoten tegen je aan staan of knabbelen aan je kleren. Natuurlijk geldt dit voor alle dieren op de kinderboerderij. Dus NIET VOEREN! Wij krijgen 's morgens allemaal brokjes en hooi van onze verzorgsters.

Lees meer: Geitjes

Schapen

Lees meer: Schapen 

Hallo, wij zijn de SCHAPEN van de kinderboerderij. Als je naar ons komt kijken, zul je zien dat we niet allemaal hetzelfde zijn. We hebben een hele dikke wollen vacht, dat is in de winter lekker warm. In de zomer is die wol te warm, dan worden we geschoren of geknipt.

Lees meer: Schapen

Degoes

Lees meer: Degoes 

Wij zijn 3 Degoe vrouwtjes en wonen sinds kort op de kinderboerderij. Wij zitten in een mooie kooi waar we genoeg ruimte hebben.In de kooi kunnen wij spelen,maar ons ook verstoppen.Wij zijn nieuwsgierig en hebben het overdag druk met het klauteren in onze kooi.Kom gauw maar eens naar ons kijken op de kinderboerderij.

Lees meer: Degoes

Tamme rat

Lees meer: Tamme rat

Wij zijn 3 tamme ratjes  en wonen sinds kort op de kinderboerderij.  Wij moeten nog wennen  daarom verstoppen wij ons snel. Maar als we eenmaal gewend zijn dan laten we ons aan jullie zien. Kom maar gauw eens kijken.

                                                                                                   

Lees meer: Tamme rat

Gerbils

Lees meer: Gerbils

Een Gerbil ( een andere naam is woestijnrat, springmuis of renmuis ) is een knaagdiertje hier ver vandaan, nl. uit de woestijnen van Mongolie en Afrika. Een Gerbil is een dag-en nachtdiertje ( anders dan een hamster die overdag slaapt). Een Gerbil is meestal actief met gangen graven en daarom zie je ze niet altijd. Ze worden gemiddeld zo`n 5 jaar oud.                                                   

 

 

 

 

Lees meer: Gerbils

 

Contactgegevens:


Kinderboerderij De Dierenploeg
Vlimmeren 1

Zevenbergen

T | 0168-335227