Skip to main content

Fietstocht IVN

06 september 2018

Fietstocht met natuurgids - voor jong en oud!

22 september 2018

IVN Etten-Leur e.o., zet zich in voor joúw natuur, maar dat niet alleen, zij willen ook graag al hun kennis met je delen. Zaterdag 22 september kun je met IVN natuurgidsen op pad op een prachtige recreatieve fietstocht door jouw natuur.
De natuurgidsen zullen diverse keren even stoppen om je te wijzen op en te vertellen over interessante dieren en planten die je anders misschien gemist zou hebben.

Zij kunnen je ook alles vertellen over biodiversiteit. Maar wat is dat en waarom is het zo belangrijk? "Bio" betekent leven "diversiteit" betekent afwisseling, verschil, verscheidenheid. De natuur is een netwerk van dieren en planten die elkaar allemaal nodig hebben. Hoe? Dat ga je horen en meemaken op deze fietstocht voor jong en oud. Verwondering verzekerd.

We fietsen vanaf ons verenigingsgebouw in Etten-Leur, rustig door de polders naar de kinderboerderij in Zevenbergen. Na een gezellige koffie en theepauze fietsen we terug door de Hoevense Beemden, Kelsdonk en Westpolderplas naar ons startpunt.
Vergeet je fotocamera niet, want de omgeving leent zich voor prachtige natuurfoto’s.

De route is 30km lang en geschikt voor jong en oud, dus ook voor uw iets grotere (klein-) kinderen.
We vertrekken om 13:00 uur vanaf het Natuurmuseum, Lange Brugstraat 61, 4871 CM Etten-Leur, waar achter ons verenigingsgebouw ook genoeg parkeerplaatsen voor de auto zijn.
Het is ook mogelijk om te vertrekken vanaf Kinderboerderij De Dierenploeg, Vlimmeren 1, 4761 NX Zevenbergen. Vertrek daar omstreeks 14:00 uur. Je fietst dan via het Natuurmuseum te Etten-Leur mee terug naar Zevenbergen.

De kosten zijn voor leden € 1,- en voor niet-leden € 3,- , graag contant meenemen.
Voor de koffie en thee onderweg wordt een vrijwillige bijdrage in dank aanvaard.

Inschrijven is gewenst. Gebruik hiervoor het inschrijfformulier op de site. Klik op Inschrijfformulier

Contactgegevens:

Kinderboerderij De Dierenploeg
Vlimmeren 1
4761 NX Zevenbergen

0168-335227
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook