logo

b_250_250_16777215_00_images_Afbeelding-Alle-kinderboerderijen-klimaatbestendig-en-waterbewust.png

Brabantse schoolpleinen kleuren groen

Provincie Noord-Brabant, vier Waterschappen en het Interbestuurlijk programma Jong Leren Eten hebben de krachten gebundeld. Zij willen zo veel mogelijk Brabantse scholen en gemeenten enthousiast krijgen voor dit idee: Brabantse schoolpleinen kleuren groen. Er is subsidie verkrijgbaar bij het Prins Bernhard Cultuur Fonds, de campagne start tijdens de Buitenspeldag op 10 april. Zie deze publicatie.

 

Groene ‘schoolpleinen van de toekomst’ hebben verschillende voordelen: ze zijn gezond, aantrekkelijk en leerzaam, bevorderen de biodiversiteit, leveren een bijdrage aan het klimaatbestendig maken van de leefomgeving en het kunnen zo plekken worden waar kinderen, ouders en buurtgenoten ook na schooltijd nog graag zijn. Onderzoek wijst uit dat kinderen op ‘groene scholen’ ook minder pestgedrag vertonen.

Dat betekent stoeptegels eruit; gras, struiken, bloemen en groenten erin. Kinderboerderij De Dierenploeg heeft in 2016 mee gewerkt aan de algemene "Handleiding Alle Kinderboerderijen Klimaatbestendig en Waterbewust" . Een bundeling met praktisch voorbeelden om met deze thema's aan de gang te gaan. 

Deze handleiding is te downloaden via deze link. die bij het aanpakken van de schoolpleinen van de toekomst erg handig is. 

 

 

Contactgegevens:


Kinderboerderij De Dierenploeg
Vlimmeren 1

Zevenbergen

T | 0168-335227