Skip to main content

De week van het water

09 juni 2017

De week van het water op Kinderboerderij De Dierenploeg

Van 12 tot en met 21 mei was de landelijke Week van het Water. Ook de Kinderboerderij vindt het belangrijk om extra aandacht te besteden aan water, dat een eerste levensbehoefte is voor plant, dier en mens. We moeten zuinig zijn op ons water en er alles aan doen om het schoon te houden en goed te gebruiken.

Op een tweetal middagen konden kinderen en hun (groot)ouders op de zolder van de Kinderboerderij kijken wat er voor beestjes in het water van de sloot en singel voorkomen. Het was jammer genoeg niet heel druk maar degenen die er waren konden o.a. kennis maken met salamanders, kikkervisjes, larven van libellen en bootsmannetjes. Allemaal beestjes die ook houden van schoon water.

In onze WaterOntdekPlek konden de kinderen spelen met water en ervaren wat je allemaal met water kunt doen. Met het warme weer was dat natuurlijk een feest.

De Kinderboerderij heeft watertonnen aangeschaft en de afvoer van het dak op de waterput aangesloten. Het hemelwater stroomt niet meer direct naar het riool maar kan nu worden gebruikt voor planten en dieren. Op de varkenshokken en de daken van de waterput en insektenhotel is of wordt nog een groen dak aangebracht. Ziet er niet alleen leuk uit maar zorgt er ook voor dat hemelwater nuttig wordt gebruikt.

De Kinderboerderij hoopt zo een steentje bij te dragen aan het zorgvuldig omgaan met ons water. Iets wat continue de aandacht moet hebben. Zonder (schoon) water is er geen leven.

In het fotoalbum vindt u enkele foto's over dit onderwerp.

Contactgegevens:

Kinderboerderij De Dierenploeg
Vlimmeren 1
4761 NX Zevenbergen

0168-335227
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook