logo

De week van het water op Kinderboerderij De Dierenploeg

Van 12 tot en met 21 mei was de landelijke Week van het Water. Ook de Kinderboerderij vindt het belangrijk om extra aandacht te besteden aan water, dat een eerste levensbehoefte is voor plant, dier en mens. We moeten zuinig zijn op ons water en er alles aan doen om het schoon te houden en goed te gebruiken.

Op een tweetal middagen konden kinderen en hun (groot)ouders op de zolder van de Kinderboerderij kijken wat er voor beestjes in het water van de sloot en singel voorkomen. Het was jammer genoeg niet heel druk maar degenen die er waren konden o.a. kennis maken met salamanders, kikkervisjes, larven van libellen en bootsmannetjes. Allemaal beestjes die ook houden van schoon water.

In onze WaterOntdekPlek konden de kinderen spelen met water en ervaren wat je allemaal met water kunt doen. Met het warme weer was dat natuurlijk een feest.

De Kinderboerderij heeft watertonnen aangeschaft en de afvoer van het dak op de waterput aangesloten. Het hemelwater stroomt niet meer direct naar het riool maar kan nu worden gebruikt voor planten en dieren. Op de varkenshokken en de daken van de waterput en insektenhotel is of wordt nog een groen dak aangebracht. Ziet er niet alleen leuk uit maar zorgt er ook voor dat hemelwater nuttig wordt gebruikt.

De Kinderboerderij hoopt zo een steentje bij te dragen aan het zorgvuldig omgaan met ons water. Iets wat continue de aandacht moet hebben. Zonder (schoon) water is er geen leven.

In het fotoalbum vindt u enkele foto's over dit onderwerp.

 

 

 

 

Clubkascampagne Rabobank

Vrijdagmiddag 12 mei waren afgevaardigden van een aantal verenigingen door de Rabobank uitgenodigd op de kinderboerderij. De Leden van de Rabobank hadden enkele weken de tijd gekregen om te stemmen op één van de verenigingen. Het aantal stemmen was uiteindelijk bepalend voor de grootte van de cheque die overhandigd werd aan elke deelnemende vereniging. De Dierenploeg was er één van en ontving een cheque van 900 euro. Dit bedrag zal o.a. besteed worden aan de waterontdekplek en een groen dak voor het nieuwe insectenhotel. In het fotoalbum vindt u een impressie van dit moment.

Einde ophokplicht

Er is een einde gekomen aan de ophokplicht van het pluimvee. Kippen, kalkoen en pauwen mogen weer  lekker los rondlopen.

Lees meer: Einde ophokplicht

 

Klusdag op de kinderboerderij

Zaterdag 22 april hebben vele vrijwilligers weer een dag hard gewerkt op de kinderboerderij om alles weer wat mooier te maken. Er werd o.a. gepoetst, geverfd en een nieuw insektenhotel gebouwd. In het fotoalbum vindt u een impressie van deze dag.

Lees meer: Klusdag op de kinderboerderij 

 

 

 

Opbrengst zonnepanelen op de kinderboerderij.

In oktober 2015 zijn 12 zonnepanelen op de kinderboerderij gelegd door de gemeente in samenwerking met Energiek Moerdijk. Hierdoor is de kinderboerderij weer een beetje duurzamer geworden.

Na 1 jaar is het resultaat goed zichtbaar.

In 2014/2015 verbruikte de kinderboerderij 2105 KWh.

Het verbruik over 2015/2016 bleef hetzelfde, maar doordat de zonnepanelen goed werkten hoefden we maar -131 KWh af te rekenen

 

Lees meer: Opbrengst zonnepanelen

 

 

 

 

Contactgegevens:


Kinderboerderij De Dierenploeg
Vlimmeren 1

Zevenbergen

T | 0168-335227