logo

Wist u dat....

- er momenteel 'een bos vol geheimen' te zien is op de zolder van de kinderboerderij. Het MEC (Milieu Educatief Centrum) heeft alle groepen 1 t/m 4 van de Moerdijkse scholen uitgenodigd om dit bos te bezoeken. Veel groepen maken gebruik van die uitnodiging.
Wilt u als ouder ook eens zien wat deze tentoonstelling te bieden heeft dan bent u tot eind november op woensdag- en zondagmiddag welkom op de zolder van de kinderboerderij.

 

 

Terugblik op de dierendag

 

Dierendag is weer achter de rug. Afgelopen zondag hebben we dat ook op de kinderboerderij gevierd, met een hoop leuke activiteiten, een hoop ouders en kinderen en ook weer een hoop vrijwilligers van de kinderboerderij. Als speciale activiteit hadden we dit jaar de film Uilenbal, en daarbij ook het zelf uitpluizen van de uilenballen, begeleid door onze eigen deskundige vrijwilliger en IVN-lid Bram Heijblom. Ontzettend leuk en leerzaam. Onder het kopje fotoalbum in het hoofdmenu vindt u enkele foto´s van deze dag. Op de facebookpagina van 'de Dierenploeg' vindt u meer foto´s.

 

 

Een bos vol geheimen.

Vanaf maandag 9 oktober is er weer een tentoonstelling te bezoeken op de bovenverdieping van de kinderboerderij. Een tentoonstelling over het bos. In het bos is veel te zien en te leren. Bezoekertjes komen het bos binnen via een deur in een stokoude boom. Eenmaal het bos binnen valt er van alles te ontdekken!

Wandelend onder het bladerdek speuren de kinderen naar diersporen en zoeken ze het dier dat daarbij hoort. In het groeibomenspel leren de kinderen waardoor een boom groeit èn kunnen ze de boom echt laten groeien! In het blad-puzzelspel komen een aantal verschillende bladeren en vruchten aan bod. Daarnaast is er een voorleeshoek en een vierjaargetijdenkast. Verder zijn er diverse kabouterspelletjes zoals: paddenstoelspringen, eikel-kegelen, paddenstoelen sjoelen en zijn er leerzame voeldozen. En niet te vergeten: een boom met allerlei geheimzinnige deurtjes! Wie goed oplet komt misschien kabouters of elfjes tegen! Helaas komen de kinderen ook dingen tegen die niet in een bos thuishoren, zoals zwerfvuil.

De scholen (groepen 1 t/m4) zijn uitgenodigd om de tentoonstelling in schoolverband te komen bezoeken van maandag 9 oktober tot en met vrijdag 24 november. Op woensdagmiddag en zondagmiddag is de tentoonstelling op de bovenverdieping geopend voor alle bezoekers van de kinderboerderij.

De week van het water op Kinderboerderij De Dierenploeg

Van 12 tot en met 21 mei was de landelijke Week van het Water. Ook de Kinderboerderij vindt het belangrijk om extra aandacht te besteden aan water, dat een eerste levensbehoefte is voor plant, dier en mens. We moeten zuinig zijn op ons water en er alles aan doen om het schoon te houden en goed te gebruiken.

Op een tweetal middagen konden kinderen en hun (groot)ouders op de zolder van de Kinderboerderij kijken wat er voor beestjes in het water van de sloot en singel voorkomen. Het was jammer genoeg niet heel druk maar degenen die er waren konden o.a. kennis maken met salamanders, kikkervisjes, larven van libellen en bootsmannetjes. Allemaal beestjes die ook houden van schoon water.

In onze WaterOntdekPlek konden de kinderen spelen met water en ervaren wat je allemaal met water kunt doen. Met het warme weer was dat natuurlijk een feest.

De Kinderboerderij heeft watertonnen aangeschaft en de afvoer van het dak op de waterput aangesloten. Het hemelwater stroomt niet meer direct naar het riool maar kan nu worden gebruikt voor planten en dieren. Op de varkenshokken en de daken van de waterput en insektenhotel is of wordt nog een groen dak aangebracht. Ziet er niet alleen leuk uit maar zorgt er ook voor dat hemelwater nuttig wordt gebruikt.

De Kinderboerderij hoopt zo een steentje bij te dragen aan het zorgvuldig omgaan met ons water. Iets wat continue de aandacht moet hebben. Zonder (schoon) water is er geen leven.

In het fotoalbum vindt u enkele foto's over dit onderwerp.

 

 

 

 

Clubkascampagne Rabobank

Vrijdagmiddag 12 mei waren afgevaardigden van een aantal verenigingen door de Rabobank uitgenodigd op de kinderboerderij. De Leden van de Rabobank hadden enkele weken de tijd gekregen om te stemmen op één van de verenigingen. Het aantal stemmen was uiteindelijk bepalend voor de grootte van de cheque die overhandigd werd aan elke deelnemende vereniging. De Dierenploeg was er één van en ontving een cheque van 900 euro. Dit bedrag zal o.a. besteed worden aan de waterontdekplek en een groen dak voor het nieuwe insectenhotel. In het fotoalbum vindt u een impressie van dit moment.

 

Contactgegevens:


Kinderboerderij De Dierenploeg
Vlimmeren 1

Zevenbergen

T | 0168-335227