logo

Puli

Lees meer: Puli

Mag ik me even voorstellen: ik ben Puli,een vrouwtjes kalkoen. Ik ben erg tam en heb het erg naar mijn zin tussen al die kippen op de kinderboerderij.                       

Lees meer: Puli

 Freddie

Lees meer: Freddie 

Mijn naam is FREDDIE. Ik ben een SHETLAND PONY. Ik vind het heerlijk om buiten te lopen. 's avonds sta ik graag op stal. Ik ben wel klein van stuk maar ik ben héél sterk. Dit komt omdat ik normaal leef in een omgeving met veel rotsen.Sinds een jaar heb ik er een vriendje (ezel Jopie) en een vriendinnetje, pony (Cheyenne) bij.

Lees meer: Freddie

Cheyenne

Lees meer: Cheyenne

Ik ben CHEYENNE een SHETLAND PONY, ik ben hier samen met mijn vriendje JOPIE, de ezel ,op de kinderboerderij komen wonen. Ik heb het hier erg naar mijn zin. Ik word elke week heerlijk geborsteld door meisjes die speciaal voor mij naar de kinderboerderij komen.Ook maken zij wel eens een wandelingetje met mij.

Lees meer: Cheyenne

Teuntje

Lees meer: Teuntje

Mag ik me even voorstellen: ik ben TEUNTJE. Ik ben een MINIVARKEN. Ik ben op 23 februari 2003 geboren en ik ben als biggetje gekomen op de kinderboerderij, helemaal uit Friesland!

 

Lees meer: Teuntje

Jopie

Lees meer: Jopie 

Ik ben JOPIE de ezel, ik ben samen met mijn vriendinnetje Cheyenne op de kinderboerderij komen wonen. Wij zijn onafscheidelijk, ik wil nooit alleen in de wei staan, als het wel eens gebeurt dan ga ik heel hard balken.`s avonds staan we ook samen op stal in de boerderij.FREDDIE staat dan naast ons in de andere stal.

Lees meer: Jopie

Harrie

Lees meer: Harrie

Mag ik me even voorstellen: ik ben HARRIE. Ik ben een MINIVARKEN en ik kan heel veel lawaai maken. Ik hou erg van aandacht, ik vind het fijn als mensen tegen me praten en me even op mijn rug kloppen. Als je tegen me praat dan geef ik antwoord.

 

Lees meer: Harrie

Geiten

Lees meer: Geitjes 

Wij zijn de GEITEN van de kinderboerderij. Je mag bij ons in de wei en als je rustig loopt kun je ons aaien. Neem geen eten mee want wij geiten zijn gulzig en proberen dat eten af te pakken en dan gaan we met onze voorpoten tegen je aan staan of knabbelen aan je kleren. Natuurlijk geldt dit voor alle dieren op de kinderboerderij. Dus NIET VOEREN! Wij krijgen 's morgens allemaal brokjes en hooi van onze verzorgsters.

Lees meer: Geitjes

Schapen

Lees meer: Schapen 

Hallo, wij zijn de SCHAPEN van de kinderboerderij. Als je naar ons komt kijken, zul je zien dat we niet allemaal hetzelfde zijn. We hebben een hele dikke wollen vacht, dat is in de winter lekker warm. In de zomer is die wol te warm, dan worden we geschoren of geknipt.

Lees meer: Schapen

Joep

Lees meer: Joep

Hallo, vind je mij niet mooi? Ik ben JOEP de pauw. Als ik indruk wil maken zet ik mijn staart op, dan pronk ik met mijn veren. Ik kan heel hard schreeuwen, je hoort me van ver!

 

 

 

 

Lees meer: Joep

Kippen

Lees meer: Kippen

De KIPPEN lopen los rond op de kinderboerderij. Het zijn dus echte scharrelkippen.Ze pikken overal een graantje mee. Ook zijn ze dol op de kruidentuin. Daar is alijd wel iets te vinden voor ze en anders  graven ze een kuiltje om heerlijk in te gaan liggen.

Lees meer: Kippen

Pekingeenden

Lees meer: Pekingeenden

Wij zijn 3 jonge PEKINGEENDEN, wij zijn  geboren in het voorjaar van 2013. Wij lopen vrij  rond in de weide van de kinderboerderij.  Wij slapen liggende met de kop opzij, rustend op de grond. Menig bezoeker heeft bij deze aanblik al gedacht dat wij ziek, of erger dood waren. In Amerika worden wij "The Donalds"genoemd. Dit vanwege het feit dat Walt Disney de karakter trekken van de Duitse Pekingeend afgeleid heeft in zijn beroemde Donald Duck presentaties.

 

Lees meer: Pekingeenden

Konijnen

Lees meer: Konijnen

De KONIJNEN op de kinderboerdeij lopen los in een omheinde ruimte samen met de cavia`s. Kinderen mogen ook in deze ruimte, mits ze de konijnen niet optillen. Ze kunnen de konijnen wel aaien. Op de kinderboerderij hebben we 5 verschillende soorten konijnen. Kom de konijnen maar eens gauw bezoeken.

 

Lees meer: Konijnen

Cavia's

Lees meer: Cavia's

De CAVIA'S op de kindeboerderij zitten samen met de konijnen in een een grote afgesloten ruimte. Kinderen kunnen de cavia's aaien, ze zijn erg tam.  De cavia's op de kinderboerderij verschillen qua vachttype en kleur.

Lees meer: Cavia's

Chinchilla's

Lees meer: Chinchilla's

Op dit moment is er  op de kinderboerderij een Chinchilla. Chinchilla's hebben een mooie dikke vacht die er erg aaibaar uitziet. Ze houden niet zo van knuffelen, maar spelen liever met soortgenoten. Chinchilla's zijn vooral in de schemering en avond actief.

Lees meer: Chinchilla's

Degoes

Lees meer: Degoes 

Wij zijn 3 Degoe vrouwtjes en wonen sinds kort op de kinderboerderij. Wij zitten in een mooie kooi waar we genoeg ruimte hebben.In de kooi kunnen wij spelen,maar ons ook verstoppen.Wij zijn nieuwsgierig en hebben het overdag druk met het klauteren in onze kooi.Kom gauw maar eens naar ons kijken op de kinderboerderij.

Lees meer: Degoes

Tamme rat

Lees meer: Tamme rat

Wij zijn 3 tamme ratjes  en wonen sinds kort op de kinderboerderij.  Wij moeten nog wennen  daarom verstoppen wij ons snel. Maar als we eenmaal gewend zijn dan laten we ons aan jullie zien. Kom maar gauw eens kijken.

                                                                                                   

Lees meer: Tamme rat

Gerbils

Lees meer: Gerbils

Een Gerbil ( een andere naam is woestijnrat, springmuis of renmuis ) is een knaagdiertje hier ver vandaan, nl. uit de woestijnen van Mongolie en Afrika. Een Gerbil is een dag-en nachtdiertje ( anders dan een hamster die overdag slaapt). Een Gerbil is meestal actief met gangen graven en daarom zie je ze niet altijd. Ze worden gemiddeld zo`n 5 jaar oud.                                                   

 

 

 

 

Lees meer: Gerbils

Voliëre

Lees meer: Voliëre

Op de kinderboerderij hebben we ook een voliëre met veel kleine vogeltjes. Zoals o.a.veel zebravinken, kanaries, nonnetjes,spitsstaartamadine,rijstvogel en op de bodem dwergkwartels. Kom zelf maar eens kijken en luisteren naar al het gekwetter van deze vogeltjes.

 

Lees meer: Voliëre

 

Contactgegevens:


Kinderboerderij De Dierenploeg
Vlimmeren 1

Zevenbergen

T | 0168-335227