logo

Pekingeenden

DSC01420pekingeend

Wij zijn 3 jonge PEKINGEENDEN, wij zijn  geboren in het voorjaar van 2013. Wij lopen vrij  rond in de weide van de kinderboerderij.  Wij slapen liggende met de kop opzij, rustend op de grond. Menig bezoeker heeft bij deze aanblik al gedacht dat wij ziek, of erger dood waren. In Amerika worden wij "The Donalds"genoemd. Dit vanwege het feit dat Walt Disney de karakter trekken van de Duitse Pekingeend afgeleid heeft in zijn beroemde Donald Duck presentaties.

 


Algemeen

De eerste berichtgeving van zware opgerichte witte eenden met een citroengele verenkleed, vond plaats in Amerika. In 1870 gaf een Chinese student Mr Chan Laisun in New York een lezing over de veeteelt in China waar hij vermeldde over in zijn land voorkomende eenden. Hij noemde deze eenden aldaar "schi-ya-tze"of te wel 10 ponders.

Rassen

Duitse pekingeend

Amerikaanse pekingeend 

Namen

 

Kenmerken

Grote eend met opgerichte houding en massieve kop. De woerd heeft goed ontwikkelde lokken; de zogenaamde manen zijn bij de eend minder sterk ontwikkeld terwijl het achterlijf meer ontwikkeld is. De eend is het hel jaar in de rui en typisch voor de bevedering is de "kruin"op de kop.

Voortplanting

De eend wordt niet gauw broeds en als ze het wordt dan komt er niets van terecht. Vitale eenden en met de juiste broedcyclus geven een goede uitkomst in de broedmachine.

Eten en drinken

Volwassen eenden hebben behoefte aan een goede kwaliteit scharrelkorrel, gemengd met hardvoer (tarwe/mais etc). Groenvoer is echt een must.Een vijver is echt noodzakelijk en ze hebben daar het grootste plezier in. 

Huisvesting

Vanwege de zeer losse bevedering van onze huiseend de Donald, zal met langdurige regenval een schuilhok een must zijn. Het dier is niet in staat om haar verenkleed in te vetten via de stuitklier. Waarom? Vanwege haar korte nek, zal zij veel meer tijd nodig hebben om haar verenkleed "waterafstotend"te maken. 

Bijzonderheden

De Duitse pekingeend is ongewijfeld een van de gezelligste en aanhakelijkste onder de gedomesticeerde eenden. 

DSC01410 pekingeend1DSC01417pekingeend

DSC01419pekingeendDSC01414pekingeend  

 

Contactgegevens:


Kinderboerderij De Dierenploeg
Vlimmeren 1

Zevenbergen

T | 0168-335227